עונת המנגליםעברנו כבר את חופשת חג הפסח, ואת כל הארוחות הבלתי פוסקות שבחג. חשבנו שחוזרים לאותה שגרה מבורכת, כמעט…
איך נעבור גם את “עונת המנגלים” בשלום? הנה מספר טיפים:

1. הבשר – מומלץ לאכול בשרים רזים כגון: חזה ושוקים של עוף, שיפודי פרגיות או הודו. לאוהבי הבקר יש לבחור סטייקים מסינטה או פילה. מוטב להימנע מקניית סוגי בשר שמנים כגון: אנטריקוט, חלקים פנימיים וצלעות, בשר לבן, ומבשרים טחונים ומעובדים (כגון: המבורגרים, קבב ונקנקיות). נשתדל לא להעמיס את כל סוגי הבשר על הצלחת, ונתרכז בסוג אחד או שניים.
2. תוספת ירוקה – רצוי מאוד לצרף ירקות מכל הסוגים והצבעים, גם טריים וגם על האש. הירקות מוסיפים צבע, טעם, בריאות וכמובן הם דלי קלוריות ולכן ניתן לאכול אותם ללא הגבלה. לדוגמא: סלט חסה ברוטב ויניגרט, סלט סלק חמצמץ, כרוב עם גזר, סלט ישראלי וסלט עגבניות שרי בשמן זית ועשבי תיבול. אפשר כמובן לשלב שיפודי ירקות. צליית ירקות כגון: קישואים, חצילים, פלפלים, בצל ופטריות על גחלים מעניקה להם טעם נפלא ותתרום להרגשת השובע. בנוסף, ישנה אופציה מהירה וקלה לשימוש(אומנם פחות מזינה) של כרוב חמוץ או מלפפונים חמוצים מקופסאות שימורים/צנצנות כבסיס נוסף לירק.

3. סלטים מעובדים – הימנעו מצריכת סלטי חומוס קנויים, המכילים אחוזי שומן גבוהים ביותר. ואם כבר בחרתם לאכול סלט חומוס מעובד, העדיפו את הסוגים המופחתים בשומן ובקלוריות, כגון חומוס המשווק כחומוס לייט, חומוס אחלה, סלט חומוס נאש נאש 5%, או חומוס שנעשה בבית(אמיתי). גם את סלטי הטחינה השתדלו להכין בבית מטחינה גולמית. כמו כן, מומלץ להימנע מסלטים על בסיס מיונז העשירים בשומנים ובקלוריות רבות.

4. פיתות קלות/חיטה מלאה – מוטב לבחור פיתות קלות מחיטה מלאה על פני רגילות; הן מכילות פחות קלוריות ויותר סיבים תזונתיים, לדוגמא: פיתות מאפית ודש המכילות 127 קלוריות, או פיתה מחיטה מלאה 150-240 קלוריות ליחידה. שימו לב פיתה רגילה שוות ערך לשש פרוסות לחם קל או ל-3 פרוסות לחם רגיל, ואילו הפיתה הקלה שווה ל-3 פרוסות לחם קל בלבד או לפרוסה וחצי של לחם רגיל. אפשרות נוספת היא לאכול תפוחי אדמה בקליפתם במקום הפיתה או להחליט מראש על וויתור אכילת פחמימות בארוחה זו.

5. הפחתת קלוריות בשתייה – רצוי להצטייד ולהרבות בשתיית מים, שגם מרווים את הצימאון, תורמים לתחושת השובע וחסרי קלוריות. אפשר גם להכין מראש בבית תה צמחים קר ללא סוכר או משקה לימונענע עם ממתיק. אם בכל זאת בכל זאת בחרתם לשתות משקה מוגז או מיץ, העדיפו את גרסת הדיאט. המעיטו גם בשתיית אלכוהול בזמן ארוחת המנגל.

6. לא להגיע רעבים – רצוי להגיע לארוחת המנגל כמו לכל אירוע לא מורעבים. כלומר, לא לוותר על ארוחת הבוקר, מכיוון שמעשה כזה עלול לעלות ביוקר ולגרום להתנפלות ולאכילת כמויות גדולות. בנוסף, מומלץ להוסיף ארוחת ביניים מופחתת בקלוריות(פרי/סלט) קרוב למועד הברביקיו/על האש.

7. שילוב פעילות גופנית– נשתדל לצאת לפעילות ביום החג. בנוסף, מומלץ לנצל את השהייה בחיק הטבע לפעילות גופנית מהנה – טיול רגלי, משחקי כדור, רכיבה על אופניים וכדומה.

8. לקינוח – עדיף לוותר על עוגיות ועוגות שמנות. במקום זאת ניתן להכין סלט פירות משפחתי עשיר או שיפודי מלון ואבטיח. נשתדל לחכות שעה בין הארוחה והקינוח.

9. דגש אחד אחרון לסיום התוספת הקבועה בפיקניקים – הפיצוחים, שלכאורה נראים תמימים ונחשבים בריאים, הם בעלי ערך קלורי גבוה מאוד (100 גרם מגיע ל-700 קלוריות), ולכן לאלו מכם שלא יודעים לקחת מספר יחידות בודדות, אמליץ להימנע ופשוט לא להתחיל “בחגיגה”.

אם מצאת את זה מעניין, אולי גם זה יעניין אותך

Pages

Available Pages

Categories

Archives by Subject:

  • No categories
Monthly

Archives by Month:

    © DietAngel - כל הזכויות שמורות 2019 עיצוב: ענת צליל , בנייה: WebView