לביבותלכל מי שמכיר ואוהב את לביבות הבטטה הנפלאות של “אורנה ואלה”, יהנה מאוד מהמתכון הבא. לביבות בטטה אפויות, מצויינות בטעמן, קלות הכנה ובאופן יחסי דלות בקלוריות ושומן. 

רכיבים:
4 בטטות בינוניות
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר או ממתיק
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח מלא
פלפל שחור, מלח

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומעט מרוסס בשמן.
2. קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים. מבשלים אותן בסיר מכוסה עם מים כ- 40 דקות עד שהן רכות מאוד. מניחים את הבטטות במסננת במשך שעתיים לפחות, כדי שיתקררו ויגירו מקסימום נוזלים.
3. מועכים את הבטטות, מוסיפים את הסויה, המלח, ואם הבטטות לא ממש מתוקות, גם את הסוכר, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח, מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
4. להניח עם כף לביבה במרחקים של 2 ס”מ על גבי התבנית, לרסס מעט עם שמן, ולהכניס לתנור.
5. אופים רבע שעה בערך עד שהנוזלים על גבי נייר האפייה נעלמים.
6. מוציאים את התבנית, הופכים את הלביבות בעזרת מרית לצדן השני, משטחים קלות בעזרת המרית ואופים 10 דקות נוספות. טועמים לביבה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
7. מוציאים, מצננים כ-5 דקות ומגישים.

 

קלוריות למתכון: 1300 קק”ל

קלוריות ליחידה: 65 קק”ל

 

חג שמח!!

Pages

Available Pages

Categories

Archives by Subject:

  • No categories
Monthly

Archives by Month:

    © DietAngel - כל הזכויות שמורות 2019 עיצוב: ענת צליל , בנייה: WebView