אופן ההכנה: 1. להכנת הרוטב: לערבב בקערה את כל החומרים. לערבב כף מהרוטב עם הטופו בקערה. 2. להכנת הרול: לוקחים את הדף לאחר הרטבה ויבוש קלים(כמוסבר למעלה). מסדרים במרכז חלקו התחתון של הדף 2-3 עלי בזילקום, לפזר מעליהם את שאר המרכיבים (גזר, חסה, כוסברה, טופו…). להוסיף כפית- כף מהרוטב. מקפלים את חלקו התחתון של הדף מעל המילוי, מקפלים את 2 הצדדים כלפי פנים, מהדקים ומגלגלים כלפי מעלה. אם הקצה לא נדבק, אפשר להרטיבו מעט. 3. להגיש עם הרוטב שנותר לטבילה- וניתן לקשט בבצל ירוק.
ערך תזונתי לכל המתכון: 1200 קק”ל (לכל רול 60 קק”ל). |
חומרים (בערך 20 רולים): 20 דפי אורז גדולים קערת מים פושרים-קרים מגבת מטבח מבד ליד ואז טובלים דסקית (דף אחד) סופרים עד 10 (מספר שניות בלבד) ומניחים על המגבת. צריך נילון נצמד שיכסה וישמור עליהם עד להגשה חומרים למילוי: 300 גרם טופו מפורר (1 קוביה) צרור עלי בזילקום 2 גזרים מגוררים 2 כוסות עלי חסה פרוסה דק חופן עלי כוסברה נדיב חופן עלי נענע נדיב 1/4 חבילת נבטים(אלפלפא או נבטי צנון)
לרוטב: 2 כפות סילאן 2 כפות חומץ אורז או תפוחים 2 כפיות רוטב סויה 1/2 כפית ג’ינג’ר 1/2 כפית שמן שומשום או בוטנים
|