אופן ההכנה:
1. משרים את החומוס למשך הלילה במים (לכסות את הגרגרים).
2. שוטפים את הגרגרים , עד שהמים נקיים, מסננים ומכניסים לסיר עם מים נקיים כאשר הגרגרים מכוסים. מוסיפים לסיר את שיני השום .
3. מבשלים את הגרגרים, מביאים לרתיחה, מקטינים קצת את האש ונותנים לגרגרים להתבשל כמעט שעה (בערך 40 דקות), עד שהגרגרים מתרככים מעט. מוסיפים את הסודה לשתייה ומבשלים עד להתרככות של הגרגרים.(הסודה לשתייה תאיץ את התרככות הגרגרים. במהלך הבישול יש לערבב את תוכן הסיר בכף, ולהסיר את הקצף מפני המים).
4. כשגרגרי החומוס נמעכים בקלות, הם מוכנים.
5. מניחים לגרגרים להתקרר ומכניסים למקרר למספר שעות. לאחר מכן שופכים את גרגרי החומוס (עם שיני השום) וחלק מהנוזלים שנשארו למעבד מזון וטוחנים במשך כשתי דקות עד לקבלת מרקם דייסתי. אם העיסה נראית סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט מים מהסיר. מוסיפים מעט טחינה גולמית ומפעילים את מעבד המזון לעוד שתי דקות בעוצמה נמוכה. מוסיפים את שאר הטחינה הגולמית וטוחנים עוד קצת. מוסיפים בהדרגה את המלח, הלימון והכמון. 

מתכון שדורש הכנה וזמן, אך בהחלט שווה את המאמץ! ללא חומרים משמרים, וללא תוספת שומן צימחי או מוקשה שלא מוסיפים לבריאות ולמשקל שלנו…מקור לחלבון מצויין

החומרים:
2 כוסות גרגרי חומוס
2/3 כוס טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא)
מיץ סחוט מ-2 לימונים קטנים
3-5 שיני שום
1/3-1/4 כפית כמון
כפית סודה לשתיה (לא חובה)
מלח לפי הטעם

ניתן להוסיף להגשה:

פטרוזיליה ושמן זית (להיזהר מהקלוריות)

Pages

Available Pages

Categories

Archives by Subject:

  • No categories
Monthly

Archives by Month:

    © DietAngel - כל הזכויות שמורות 2019 עיצוב: ענת צליל , בנייה: WebView