סלט קל להכנה, יכול להוות תוספת לארוחה או מנה עיקרית מזינה. עשיר בסידן, סיבים תזונתיים, ברזל, אבץ ועוד. סלט חגיגי וטעים.
מרכיבים:
1/2 כוס עדשים חומות
1/2 כוס עדשים כתומות
1 קערה של תערובת עלי חסות מסוגים שונים(אנדיב/משי..)
צרור עלי ארוגולה
50-100 גרם גבינת פטה 5% מגוררת
לרוטב:
1 מיץ מלימון אחד
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שמן זית/אגוזים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
*ניתן להוסיף סלסלת פטריות שמפניון פרוסות לסלט
אופן ההכנה:
1. מבשלים את 2 סוגי העדשים בסירים נפרדים כ20 דקות עד שהן רכות אך שומרות על צורתן(לא רכות מדי). מצננים. 2. מערבבים בנפרד את הלימון, השמן והחומץ, ומתבלים במלח פפלפל.
3. קורעים את תערובת העליםמוסיפים את שאר המרכיבים: עדשים, פטריות, אורוגולה והגבינה, ויוצקים את הרוטב מעל לפני ההגשה.