רכיבים (12 מנות):

6 קנלוני (גלילי פסטה גדולים)

1 כף שמן זית
1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום טריות קצוצות
1 ק”ג עלי תרד קצוצים

5 סלסלת פטריות טריות קצוצות

650 גרם גבינת ריקוטה 5%(גד)

2 ביצים טרופות
1/4 כפית אגוז מוסקט

מלח, פלפל גרוס טרי

לרוטב עגבניות:
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
800 גרם עגבניות מרוסקות/חתוכות בשימורים
2 כפות רסק עגבניות (מחית)
1 כפית סוכר חום
*ניתן לקנות רוטב פסטה/ללזניה בצנצנת מוכן (לעצלנים)

אופן הכנה :
1. מבשלים כ-2-5 דקות בסיר מים רותחים את הקנלוני עד שמתרככים קלות.
2. מחממים מחבת ומוסיפים את כף שמן הזית ומטגנים קלות את הבצל (עד שמזהיב), השום ועלי התרד כ-5-10 דקות. לצנן בצד.
3. מערבבים בקער את תערובתץ המחבת לאחר הצינון, הפטריות הקצוצות, הריקוטה, הביצים, אגוז המוסקט מלח והפלפל.
4. להכנת רוטב העגניות- מאדים את הבצל והשום בכף שמן הזית במשך 10 דקות על אש נמוכה, מוסיפים את שאר החומרים:העגבניות, הרסק, הסוכר, והתבלינים ו1/2 כוס מים, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. מבשלים כעשר דקות נוספות. מומלץ לעבד במעבד מזון למרקם אחיד.
5. מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות, מברישים תבנית בשמן זית, מניחים כמחצית מרוטב העגבניות בתחתית. ממלאים כל קנלוני במלוי הגבינות והתרד, ומניחים מעל לרוטב על גבי התבנית. שופכים את שארית רוטב העבניות מעל. ניתן לזרוע ולפזר מעט גבינה צהובה מגורדדת 9%.
6. לאפות 30-40 דקות עד שהקנלוני מזהיב.

*ניתן להוסיף בזיליקום למתכון למי שאוהב יוצא מצוין
ערך קלורי למנה: 190 קק”ל

 

Pages

Available Pages

Categories

Archives by Subject:

  • No categories
Monthly

Archives by Month:

    © DietAngel - כל הזכויות שמורות 2019 עיצוב: ענת צליל , בנייה: WebView