בקר משמשים

צלי בקר/טלה מבשר שייטל, הנחשב לבשר בקר רזה באופן יחסי. רוטב מתקתק, טעים וקל להכנה.

רכיבים(15 מנות):

נתח שייטל(2 ק”ג) של בקר/טלה, קשור יפה

5 גבעולי תימין

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

 

5 עלי מרווה

16 בצלצלים קטנים קלופים

1 כף ג’ינג’ר טרי קצוץ דק

150 גרם משמשים מיובשים

 

לרוטב:

כוס יין לבן יבש(250 מ”ל)

3 כפות חרדל

3 כפות דבש

3 כפות חומץ בלסמי

מלח, ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

1. ממליחים ומפלפלים את הנתח.

2. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה.

3. מחממים את השמן במחבת עם עלי המרווה והתימין(בסיר שיכיל את הנתח בקלות).כשהשמן חם, מכניסים את הנתח ומשחימים אותו מכל הצדדים.

4. מוציאים את הנתח לצלחת, ומכניסים לסיר את הבצלצלים והג’ינג’ר ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את הרוטב מהקערה, ומביאים לרתיחה.

5. מכניסים את הנתח בחזרה לסיר, מוסיפים את המשמשים, מביאים לרתיחה פעם נוספת, ומקטינים את האש. מבשלים על להבה נמוכה בדיוק שעה.

6. לפני ההגשה מחממים את הסיר, מביאים לרתיחה ומחממים 10 דקות נוספות על להבה נמוכה. מוציאים את הנתח, פורסים על קרש חיתוך, ומבשלים את הרוטב כעשר דקות נוספות עד שמסמיך.

7. יוצקים את הרוטב על צלחת ההגשה, ומגישים.

 

קלוריות למנה: 250 קק”ל

אם מצאת את זה מעניין, אולי גם זה יעניין אותך

מנות ראשונות

סלטים מרקים

קרא עוד

Pages

Available Pages

Categories

Archives by Subject:

  • No categories
Monthly

Archives by Month:

    © DietAngel - כל הזכויות שמורות 2019 עיצוב: ענת צליל , בנייה: WebView