סלט חומוס ביתי

רכיבים:

שני ספלי גרגרי חומוס קטנים

2/3 כוס טחינה גולמית(עדיף משומשום מלא)

מיץ סחוט מ-2 לימונים קטנים

4 שיני שום

1/3 כפית כמון

מלח

אופן ההכנה:

1. משרים את החומוס למשך הלילה במים.

2. שוטפים את הגרגרים , ומכניסים לסיר עם מים נקיים כאשר המים מכסים את הגרגרים. מוסיפים לסיר את שיני השום .

3. מבשלים את החומוס, מביאים לרתיחה, מקטינים קצת את האש ונותנים לגרגרים להתבשל כשלושת רבעי השעה, עד שהגרגרים מתרככים. במהלך הבישול יש לערבב את תוכן הסיר בכף, ולהסיר את הקצף מפני המים מספר פעמים.

4. כשגרגרי החומוס נמעכים בקלות ניתן לכבות את האש.

5. מניחים לסיר להתקרר ומכניסים למקרר לשעתיים. לאחר מכן שופכים את גרגרי החומוס (עם שיני השום) וחצי כוס מהנוזלים שנשארו למעבד מזון וטוחנים במשך כשתי דקות עד לקבלת מרקם דייסתי. אם העיסה נראית סמיכה מדי מוסיפים עוד נוזלים מהסיר. מוסיפים טחינה גולמית ומפעילים את מעבד המזון לעוד שתי דקות בעוצמה נמוכה. מוסיפים בהדרגה את המלח, הלימון והכמו

© DietAngel - כל הזכויות שמורות 2019 עיצוב: ענת צליל , בנייה: WebView