מרק עם תוספת מרעננת לירקות, מחמם, משביע מאוד, ומעדן אמיתי. מהיר מאוד להכנה.
רכיבים:
כוס שעועית לבנה יבשה (לאחר שהושרתה לילה שלם במים) או שעועית קפואה ואז אין צורך להשרות או לבשל לפני הכנת המרק
בצל אחד קצוץ דק
2 שיני שום
2 כוסות ירקות מעורבים קצוצים דק(גזר, קישואים, דלעת וכרובית)
1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק(סלרי, שמיר ופטרוזיליה)
1 כף שמן קנולה
6 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף
½ כוס איטריות דקות לא מבושלות(לא חובה)
מלח (בערך 2 כפיות), פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
• מבשלים את השעועית בתוך 3 כוסות מים עד שתתרכך.
• קוצצים את הבצל והירקות דק דק.
• מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את השום והירקות ומבשלים מספר דקות כשהסיר מכוסה על אש קטנה.
• מוסיפים את המים, אבקת המרק ומבשלים כ- 20 דקות.
• מוסיפים את השעועית המבושל, ועשבי התיבול, ומבשלים כ15 דקות נוספות.
• מוסיפים מלח ופלפל ומוסיפים את האטריות כ20 דקות לפני ההגשה(לא חובה להוסיף איטריות)
|