פשטידת תפו”א על המחבת, מדהים!!! ודיאטטי…מגיע מהמטבח הספרדי של חברתי מברצלונה. תהנו…. רכיבים(ל-2 אנשים): 1 כפות שמן זית 2 ביצים שלמות+1 חלבון 4 תפו”א בינוניים קלופים 1בצל מלח, פלפל אופן ההכנה: • לטגן עם כפית שמן את הבצל (לאדות אותו), לכסות עם מכסה ולבשל במשך רבע שעה על אש קטנה. • בסיר נפרד לבשל תפו”א קלופים עד שמתרככים. • לסנן את תפו”א ולחתוך לחתיכות בינוניות (פרוסות או קוביות). • להוסיף את תפו”א, ומלח למחבת ולבשל עם הבצל כאשר המכסה סגור במשך בערך עשר דקות נוספות. • לערבב את 2 הביצים בנפרד בקערה ולהוסיף מעט מלח. • להוריד את התערובת של תפו”א מהאש, ולהוסיף אותה לביצים. נוסיף את כף השמן. • נחזיר את כל התערובת למחבת ונבשל על אש בינונית עד שמזהיב ונהפוך לצד שני. נבשל משני הצדדים. יש להיעזר בצלחת על מנת להפוך את האומלט. ** למי שרוצה לחסוך קלוריות נוספות- ניתן להשתמש בצהוב אחד בלבד של הביצה. ניתן להעשיר את המתכון בירקות כגון: עגבניות, פטריות, בזילקום, קישואים. בצורה כזאת נהנים ממגוון טעמים וצבעים, שובעים מכמות קטנה יותר, ומורידים את הערך הקלורי של המנה. מיועד לאכילה ליד תוספת סלט- יוצא כמו פשטידה.
|
אם מצאת את זה מעניין, אולי גם זה יעניין אותך
